Gastroscopie fără durere – este posibil!

Mulți oameni refuză categoric să fie supuși unei gastroscopii din cauza disconfortului care apare în timpul examinării, mai ales dacă știu direct despre disconfortul asociat introducerii endoscopului în esofag.  Pentru astfel de oameni se propune efectuarea unui studiu relativ neplăcut în vis.  EGD în somn, sub anestezie sau sub influența unui medicament special, care provoacă o afecțiune foarte asemănătoare somnului normal de noapte și este absolut inofensiv chiar și pentru bebeluși, se efectuează puțin mai mult decât gastroscopia obișnuită – 7-10 minute.

Nu există practic limitări ale acestei metode de cercetare (consultarea preliminară este necesară doar pentru pacienții cu diabet zaharat sau cu unele tulburări mentale) și există un număr imens de avantaje:

  • Gastroscopia fără durere „în somn” vă permite să protejați pacientul de traume psihologice (ceea ce este important pentru copii și persoanele excesiv de sensibile), mai ales dacă acesta a experimentat anterior disconfort asociat cu procedura.
  • EGD în vis îi permite medicului să obțină cea mai completă imagine a bolii cu un efort minim.  Într-adevăr, mulți oameni, care se confruntă cu frică și disconfort sever, pot face mișcări bruște care complică examinarea și pot duce la deteriorarea membranei mucoase.
  • Gastroscopia somnului este, de asemenea, indicată pacienților care suferă eructații în timp ce sunt treji.  Într-o stare de somn relaxat, acest fenomen nu va fi agravat de aerul care iese din endoscop pentru a extinde esofagul, ceea ce va permite medicului să examineze cu atenție.

Gastroscopie (FGDS) sub anestezie generală

Examinarea mucoasei gastrice și duodenale va fi cea mai eficientă și informativă dacă în timpul procedurii medicul nu este distras de factori străini și pacientul este complet relaxat.  Este destul de dificil să se realizeze astfel de condiții în timpul stării de veghe a subiectului din cauza specificului procedurii, care este însoțită de vărsături ca urmare a apăsării gastroscopului pe rădăcina limbii, durere și, uneori, mișcări involuntare ascuțite.  Eliminarea tuturor acestor distrageri care afectează negativ acuratețea și exhaustivitatea diagnosticului este destul de simplă – trebuie să adormiți pacientul.

Medicație de somn

Anestezie.  La cererea pacientului sau conform anumitor indicații, examinările invazive ale stomacului și intestinelor (proceduri care pot provoca senzații dureroase sau neplăcute la pacient) se efectuează în condiții de somn medicamentos.

Pentru somnul medicamentos, se utilizează medicamentul PROPOFOL (Diprivan).

PROPOFOL aparține hipnoticelor cu acțiune ultra-scurtă, nu conține substanțe puternice și narcotice.  Cu administrarea intravenoasă a medicamentului după 20-30 de secunde.  apare o stare apropiată de somnul fiziologic, în timp ce pacientul nu experimentează nicio senzație neplăcută, inclusiv durere.  La sfârșitul studiului, după 2-5 minute (în funcție de caracteristicile individuale), pacientul se trezește.  Performanța completă este restabilită după 30 de minute.

Somnul medicamentos se efectuează sub supravegherea unui anestezist

Cine ar trebui contactat pentru examinare?

În primul rând, următorii pacienți trebuie examinați pentru a preveni formarea unei tumori sau pentru a o identifica într-un stadiu incipient de dezvoltare, când este posibil să se vindece fără o intervenție chirurgicală majoră și chimioterapie.

Pacienți cu orice afecțiuni stomacale (arsuri la stomac, greață, vărsături, durere, greutate, halitoză, tulburări de trecere a alimentelor sau senzație de lipire, înghițire afectată, gust, miros, apetit, aversiune la anumite tipuri de alimente, febră prelungită de grad scăzut (37  , 1 37,5), scădere rapidă în greutate etc.)

Pacienți cu hemoglobină scăzută.

Persoanele peste 50 de ani, chiar și fără reclamații!  Pentru a te asigura împotriva „surprizelor” neplăcute la bătrânețe.

Persoane ale căror rude cele mai apropiate au suferit de boli oncologice.

Suferind de boli inflamatorii ale esofagului, stomacului, 12p. To.  (esofagită, hernie hiatală, gastrită, duodenită, eroziune gastrică și 12 SC de orice tip, în special hiperplazică etc.).

Suferă de ulcer gastric și, sau 12 p.to.

Pacienți cu polipi (prezenți, asimptomatici sau eliminați anterior) de esofag, stomac, duoden, papiloame, diverticuli și orice alte formațiuni din orice parte a tractului gastro-intestinal (inclusiv în colon sau rect).

Au suferit operații pe esofag, stomac, 12 bp, îndepărtarea vezicii biliare, operații pe pancreas etc.

Femeile cu boli ale uterului și apendicele.  Adesea cauza bolii este asociată cu o boală de stomac!

La prelucrarea endoscopului DUPĂ FIECARE PACIENT, se utilizează un grad ridicat de dezinfecție, efectuat într-un dispozitiv special, în conformitate cu cele mai noi standarde sanitare și epidemiologice, care exclude transmiterea oricărei infecții!