Istoria Centrului “INCOMED”

În 1994, un anesteziolog-reanimatolog, un specialist în domeniul pneumologiei, limfotropului, medicamentului eferent și al laserului Vladimir Semenchishin a organizat primul cabinet medical privat.

La începutul lunii ianuarie 1996, cabinetul a fost transformat într-o intreprindere autonomă „Centrul de terapie laser”, care era din 5 săli de consultanță, un cabinet de fizioterapie și o sală de tratament. Personalul era format din 18 persoane. Suprafața ocupată – 320 mp

Din iulie 1998, întreprinderea a fost reorganizată în Incomed SRL. Fondatorii sunt echipa Centrului de terapie laser. La moment Incomed consta din 11 săli de primire, un cabinet de fizioterapie, o sală de tratament, o sală de masaj, o sală de diagnostic cu ultrasunete, cabinete endoscopice și cu raze X, stomatologie și un laborator.

Din septembrie 1998, a fost deschisă secţie de chirurgie, unde se efectuează operații laparoscopice și clasice. Suprafața ocupată a fost de 1161,6 metri pătrați. În noiembrie 2000, clădirea a fost achiziționată de Incomed SRL.

În februarie 2002, a fost deschisă policlinica consultativă Centrului de terapie INCOMED în clădirea nr. 2 de pe stradă. Hotin 22. Suprafața totală a fost de 1587,6 metri pătrați.

În noiembrie 2003, a fost pus în funcțiune un computer tomograf, unicul din nordul Moldovei. În 2004, a fost deschis un cabinet cu ultrasunete cardiac, Doppler color.

În perioada 2003-2005 a fost construită o clădire cu 4 etaje, iar clădirea principală a fost adăugată etajul 4. Suprafața totală a clădirilor este de 2282 mp.

În 2005, introducerea noilor tehnologii a continuat:

 1. Operații de reparare a herniei cu aloplastie
 2. Chirurgia endoscopică a venelor
 3. Colposcopia video – prima din Moldova.
 4. Coagulare oftalmică laser.
 5. Cosmetologia cu laser.

În anul 2011, echipa era formată din 42 de medici, 38 de asistenți medicali și 23 de infirmiere, 23 lucrători nemedicali –ingineri, administraţie și personal tehnic. Total: 126 de persoane.

Policlinica: 20 de cabinete consultative. Terapeuți: cardiologie, gastroenterologie, hepatologie, nefrologie, pneumologie, endocrinologie, alergologie. Chirurgi: chirurgie generală și traumatologie. Urolog, oftalmolog, otorinolaringolog, ginecologi, neuropatologi și psihoterapeuți, dermatology şi pediatri

Complex de diagnostic: cameră cu raze X, mamografie, tomografie computerizată, imagistică prin rezonanță magnetic, examenul ultrasonor (inclusiv inima) și endoscopie video, diagnostica funcţională, laborator clinic și biochimic, imunoanaliză enzimatică, diagnostic microbiologic.

Staţionarul de zi: toate tipurile de injecții și picurători, laser intravenos și ozonoterapie, terapie limfotropă, iradiere cu ultraviolete din sânge, oxibaroterapie, plasmaforeză.

Fizioterapie: toate tipurile de fizioterapie simplă, cu laser și ozon, reflexoterapie, masaj, hidrocolonoterapie.

Tratamentul staţionar – profil chirurgical și terapeutic cu 40 de paturi. Secţie de chirurgie – chirurgie, ginecologie, urologie. Secţie de terapie intensivă, tratamentul și reabilitarea pacienților cu profil neurologic, cardiologic, reumatologic, pulmonologic, gastroenterologic, alergologic și altele. Saloane amenajate cu apă caldă, duș, frigider, TV.

În februarie 2013, a început activitatea o nouă clădire cu 5 etaje a Centrului de terapie laser INCOMED. La etajul 1 al blocului exista o clinică de tratare a durerii – singura din republica noastră, la etajul 2 era fizioterapie și masaj, etajul 3 este ocupat de o clinică de medicină estetică, la etajul 4 sunt oculisti și medici ORL, la etajul cinci se afla policlinica pentru copii. Până în primăvara anului 2013, personalul Centrului era de 144 de angajați.
1427882492264 1

Centrul de terapie laser INCOMED cooperează activ cu instituțiile medicale din Moldova, Kiev, Moscova, Sankt Petersburg și Germania.

Servicii medicale efectuate în baza unui contract cu Compania Național de Asigurări Medicale (adică pe baza unei polițe medicale):

 • Tomografie computerizată
 • Rezonanță magnetică
 • ECHO-cardiografie Doppler (ultrasunete) a inimii
 • colonoscopie video
 • tratament și intervenţii chirurgicale în secția de staţionar (chirurgie, ginecologie, terapie, oftalmologie)

În 2020 Centrul de terapie laser INCOMED prezintă:

 • central diagnostic
 • policlinică consultativă
 • policlinica pentru copii
 • secţia de microchirurgie oculară
 • clinică intimă
 • clinica de gestionare a durerii
 • secția chirurgicală
 • staţionarul de zi
 • secția de medicină estetică
 • secția de fizioterapie și reabilitare