Protecția ochilor la copii: oportunități și perspective.

Îngrijirea oftalmică pentru un copil începe din momentul nașterii sale.  Formarea organului vederii, dezvoltarea și îmbunătățirea funcțiilor vizuale, creșterea acuității vizuale legate de vârstă și capacitatea de evaluare profund panoramică a spațiului înconjurător are loc din primele zile ale vieții unui copil și continuă până la vârsta de 16-18 ani.  Cele mai frecvente cauze ale scăderii vederii la copii sunt erorile de refracție (miopie, hipermetropie, astigmatism), precum și strabismul, ambliopia și nistagmusul.

În lumea modernă, ochii unui copil experimentează un stres extraordinar: un curriculum școlar bogat, TV, computer, jocuri video, materiale tipărite cu contrast ridicat.  Procentul copiilor de diferite vârste cu diferite deficiențe de vedere crește în fiecare an, iar grija pentru ochii copiilor noștri devine, în primul rând, preocuparea părinților, a personalului didactic și a lucrătorilor medicali.

Conform datelor din ultimul an, aproximativ 2075 de copii au aplicat la centrul de terapie cu laser, care reprezintă mai mult de 40% din numărul total de pacienți, dintre care: cu miopie-397, care este 19,1%, cu astigmatism -281, care este 13,5%, cu hipermetropie-128  , reprezentând 6,1% și cu strabism 35 de copii sau 1,7% din numărul total de copii.

După cum știți, activitatea oricărei unități medicale constă din trei secțiuni: diagnostic, tratament și prevenire.  Cabinetul de ochi are tot ce aveți nevoie pentru a diagnostica majoritatea bolilor organului vizual, desigur, ar fi bine să aveți o cameră refractometrică pentru copii pentru determinarea refracției la copiii cu vârsta sub un an și este necesar un sinoptofor pentru a determina unghiul strabismului.

Tratament:

Datorită faptului că majoritatea copiilor care aplică la cabinetul de ochi suferă de erori de refracție, mă voi concentra asupra tratamentului acestor patologii:

  1. tratamentul ambliopiei.  Pentru aceasta avem: stimulator laser Medic 1, ochelari Sidorenko, Amo-Atos cu amblyo-1, program de calculator EYE
  2. pentru dezvoltarea acomodării și tratamentului miopiei, există un program de calculator Relax, ochelari Sidorenko, stimulare magnetică, visotronic.  Ochelarii Almedis sunt necesari pentru a trata astigmatismul.  În cazurile în care tratamentul chirurgical este necesar pentru miopia progresivă, în clinică se efectuează operații scleroplastice
  3. tratamentul strabismului constă din următoarele etape:
  •  tratamentul ambliopiei
  •  diploptic
  •  optică stereo

Pentru a îmbunătăți acuitatea vizuală, avem, de asemenea, aproape tot ce aveți nevoie.