RADIOLOGIE DIGITALĂ

Trăim într-o lume în dezvoltare activă, în care tehnologiile informative au afectat aproape toate domeniile vieții, care, desigur, nu ar putea să nu afecteze o direcție atât de importantă în medicină precum radiografia.

Radiografia digitală este o metodă modernă de diagnostic, în care imaginea cu raze X este procesată digital.  Cu o serie de avantaje, radiografia digitală înlocuiește treptat analogul în toate domeniile medicinei.

Metoda de cercetare cu raze X este o metodă de diagnostic bazată pe analiza radiațiilor cu raze X care a trecut prin corpul uman.

Tehnologia medicală modernă examinează orice organe interne folosind raze X.  Termenul „radiografie digitală” acoperă toate metodele de radiografie de proiecție în care se obține o imagine cu raze X utilizând sisteme informative digitale cu procesare ulterioară.

Beneficiile radiografiei digitale:

  • vă permite să reduceți doza de radiații și chiar timpul de investigaţie;
  • imaginea este mai puțin afectată de mediu (puteți face întotdeauna o copie de rezervă a imaginii);
  • comoditatea stocării (toate imaginile pot fi stocate pe un singur disc);
  • precizie mai mare comparativ cu radiografia tradițională, nu este nevoie să faceți imagini repetate;
  • imagine digitală de înaltă calitate;

Radiografia digitală la centrul de terapie laser INCOMED este:

  • Calitatea înaltă a imaginii cu raze X, capacitatea de a o procesa digital și de a identifica detalii importante, capacitatea de a reduce doza de radiații.
  • Simplitatea și viteza de obținere a unei imagini care devine disponibilă pentru analiză imediat după sfârșitul procedurii.
  • Stocarea informațiilor în formă digitală face posibilă crearea de arhive cu raze X ușor accesibile și mobile, transmiterea informațiilor la orice distanță pe o rețea de calculatoare.
  • Imaginile de înaltă calitate, cu posibilitatea copierii lor de rezervă, elimină necesitatea procedurilor repetate cu radiații suplimentare ale pacientului.

Radiografia digitală la Centrul de Terapie laser INCOMED este realizată de un specialist cu categorie superioară, folosind cele mai moderne echipamente.

Pentru pacient, această examinare este un proces simplu și nedureros care nu necesită pregătire.  Examenarea se desfășoară fără programare.

La Centrul INCOMED  puteți face raze X ale craniului, pieptului, coloanei vertebrale, brațelor, picioarelor, abdomenului şi articulaţiilor.